NESTING – DecoDays 2023 Propunere Premiata

Conceptul nostru a inceput sa ia forma cand am vazut pentru prima data cele 3 destinatii de incaperi si cele 5 stiluri propuse de echipa DecoDays in Regulamentul Concursului: Sustenabil, Natural, Art Deco, Modern Maximalist si Minimal. Avand in vedere mentiunea ca “puteti alege o singura directie centrala de stil, optand pentru accente/nuante de stil de la unul dintre celelalte stiluri sau directii mentionate”, am decis ca o provocare interesanta ar fi o potentiala intercalare intre Sustenabil si Art Deco, sau Modern Maximalist si Natural. In aceste doua directii initiale am inceput sa facem research.

Imaginea care ni s-a prezentat a fost aceea a unei familii de pasari care se cuibaresc in stufarisul de pe malul unei ape in soarele puternic al unei dimineti senine.

Aceasta imagine ne-a determinat sa mizam pe elemente cu geometrii rotunjite imbracate in texturi organice. De asemenea a determinat o paleta de culori naturale, pamantii cu accente de nuante calde; contrastul primar pe care am mizat a fost de tip alb negru, ca fundal pentru culorile naturale care au determinat restul proiectului. Am subliniat aceste caracteristici prin lumina calda provenita de la corpuri de iluminat albe si aurii reminiscente pentru soare.

O ultima manifestare a imaginii de concept de la care am pornit a fost o accentuare a destinatiilor spatiului prin diferite forme de verticalitate. Zona de living e flancata de draperii verticale, reminiscente pentru stufarisul mentionat,  dezvoltate pe toata inaltimea spatiului; zona de dining si coltul de relaxare primesc intimitate si caldura prin grilajul de lemn suspendat deasupra acestor zone.

"Client" : DecoDays 2023

Premiu : Locul 3

An : 2023

Localizare : Sala Polivalenta, Cluj

Suprafata : 25 m2

Tipologie : Concept Showroom

×