ON-X Cafenea Si Patiserie

Conceptul lui Sebi pentru o cafenea presupune gasirea unui design comercial, instagramabil si cozy. Ideea lui era sa cream o sufragerie studenteasca in centrul orasului. In acelasi timp, avand in vedere posibilitatea francizarii conceptului in viitor si recunoscand posibilitatea esecului pe fondul pandemiei, Sebi si-a dorit sa urmarim un stil industrial usor replicabil si eficient din punct de vedere financiar.

Provocarea principala a fost considerata rezolvarea spatiului intr-un buget restrans. Consensul la care am ajuns cu Sebi a fost sa cream conceptul locatiei in asa fel incat, luand in considerare marjele de profit mic din nisa “specialty coffee shop”, investitia pe locatie sa fie recuperata in maxim 6 luni. Am calculat astfel un buget de 6000 de euro, utilizand pe langa buget si elemente de design pastrate de el dintr-un proiect anterior.

Pentru a ne incadra in buget am ales sa utilizam elemente de design industriale usor de customizat si instalat. Astfel, am reusit sa reducem costurile atat pentru materiale, cat si pentru manopera. Piesele de mobilier static au fost alese din comert (pentru a evita adaosurile ridicate ale pieselor la comanda) si filtrate printr-un sistem rigid de analiza a raportului calitate-pret.

Client : ON-X - Sebi Nuc

An : 2022

Localizare : Pascani, Iasi

Suprafata Construita : 23 m2

Tipologie : Cafenea

×